31 mars 2013

Sommartid

I natt ställde vi om klockan och hittade flera tussilago på vår långpromenad med Simba. Vårtecken, trots kylan.

Påsken är ju en kanonhelg då man är ledig massa dagar utan krav på saker man måste göra. Vi lagar god mat (i går rödingfilè med jordärtkockspurè och vitvinssås, idag gulasch) Ser TV (älskar netflix som gör att man kan se på i princip vad man vill NÄR man vill) I går började vi se Braking Bad som vi hört så mycket gott om. Såg 2 avsnitt och gillart!

Och solen slutar liksom aldrig att lysa ☀








29 mars 2013

Sassa Brassa

Vi har familjemiddag, kollar på hockey och myser i största allmänhet. Luleå leder med 0-1 och vi hejar högt i soffan (Simba med)

Jag har världens finaste familj ❤



Ålderstrappan

Kommer ni ihåg den? Jag ska (om några år) ta klivet högst upp. Huvva.

I dag har vi påskmiddag med alla barn med flick/pojkvänner. Minus Lukas och Isabell som är i Karlstad och Luleå. Lukas ska vi se på TV.

Heja Luleå, nu gäller det!

28 mars 2013

Påsk=Vår?

Påsken är tidig i år, det ska man inte glömma. Det är ju annars lätt att tänka på hur varm och vårig påsken brukar vara. Jag minns inga minus 10 på morgonen. Jag så in i bövelen trött på vinterkappan och bootsen. Jag är trött på att skrapa bilrutor och jag är trött på att tillbringa kvällarna i TV soffan. Jag vill vara ute (och inte i mörker)

I går hade min sjukgymnast hittat tussilago (den på bilden) Blomsteraffären Vitis blommor vid mitt jobb har alltid så himla fint på våren. Påskägg inköpta till barnen (ni som känner mig vet ju att mina barn är stora, men man kan ju lägga grejer i ett påskägg som passar vuxna söner också, även om det blir svårt att få ner en hockeyklubba 😀 )

Hoppas er Skärtorsdag blir fin!

26 mars 2013

Vad hände med grabbarna på kåken?

I kväll har vi sett Tom Alandhs dokumentär med ovanstående namn. Jag blir alltid tagen över olika människoöden och undrar varför det blir som det blir.
Såg ni en syskonskara på tre fina blonda pojkar? Skötsamma föräldrar men alla tre hamnade fel i samhället och i dag lever bara en som sitter på ett långt straff. Uppväxt? Gener?

Missade ni den, se den på SVT/Play

25 mars 2013

Somnolent

Efter kvällens Simbapromenad och 10 bitar sushi somnade jag gott i soffan redan före 20. Mannen väckte mig till Dikte men det hade han (eller jag) inget för. Nu rumlar jag upp för trappan och sover vidare. Godnatt på er.



24 mars 2013

En lång dag

Då vi hunnit mycket. 2 promenader med Simba. Sovmorgon, långfrukost och Getryggenutflykt. Till den hade vi kokat kaffe och packat picknickkorg, som vi sen glömde hemma :) Det gick utmärkt att fika när vi kommit hem fast det hade varit mysigare på bryggan.

Tillsammans med Axel har vi rensat hans garderober/rum. Skruvat om och möblerat om i flertalet garderober i huset. Varit till Myrorna med 7 kassar kläder, lagat och ätit risotto. Köpt biljetter till en Luleåresa.

Nu är jag trött men kvällen har just börjat. Må jag hålla mig vaken tills åtminstone 21!

Tjejmiddag

Tantmiddag, kompiskväll. Ni fattar va? I går var vi hos Annelie i Mölnbo och åt god mat och skrattade så tårarna rann. Energiboost ❤

Jag är rik på vänner!

23 mars 2013

Vår i luften

Vilken bra dag. Sol och vackert väder, sovmorgon, shopping och hundvakt till vad som kan vara världens finaste labrador*
Jag åkte ensam ner på stan. Där inhandlades fina underläder i en liten butik där dom bara med en blick ser vad man har för storlek. Passionata gör BH:ar som passar min kropp. I dag i stolek 80D vilket egentligen är helt orimligt för mina behag är inte stora. Nåja, den sitter perfekt.
Ett skinnfodral till IPhonen, myrmedel, en mårbackapelargon, nytt batteri till klockan och lite annat slank också med. Jag ville ha en träff med Axel för att prova köpa stundentkostym. Länge tyckte jag att han gott kunde ärva sin storebrors men tänkte ett varv till och tyckte att om båda andra har fått en ny studentkostym så är det ju klart att "lilleman" också ska ha en. Men jag vill ha Lukas svarade han. Kan han väl få :)

Vi har gått en långpromenad med Simba och fast det är kallt får man en känsla av vår. Vi pratar om och längtar till Getryggen, som på bilden nedan: En middag på bryggan med ett glas rosé.

I kväll ska jag på middag i Mölnbo med "tjejerna". Så trevligt så!


*Fattar ni hur svårt det är att fota en hund? Har tagit 10 bilder att publicera i detta inlägg men inget blir bra. Simba må vara världens vackraste hund men inte så fotogenique




20 mars 2013

Kränkt

Är ju otroligt poppis ord som folk slänger sig med. På jobbet får vi färsk frukt varje dag. Ofta en period var bananerna gröna och en gång hörde jag en medarbetare säga att hon kände sig kränkt pga det. Snacka om att missbruka ett ord!




19 mars 2013

Beach 2013

Att man inte ger upp (apropå mitt erkänt dåliga tålamod) Nu är det snart sommar (enligt almanackan i alla fall även om det är svårt att tro det när man tittar ut) Hungrig och frusen önskar jag skicka mina valkar till någon mager stackare som behöver de energidepåer jag samlat på mig.

Snacka om i-landsproblem.



18 mars 2013

Slutspel

Alla mina barn har idrottat och provat alla möjliga sporter. “Stora” sporter som ex fotboll, hockey och innebandy men också “mindre” så som skytte, pingis och brottning. Det som var populärast var ju hockeyn (om nu någon har missat det) Denna vecka spelar de alla någon typ av slutspel i just hockey. A i en kvalserie upp till division 3. O med sina “byggubbar” i ett korpenlag och L med sitt Luleå. Som mamma blir man ju glad att de håller i gång fast alla inte platsar i den högsta serien. Det är liksom att få lön för mödan (läs alla körningar och tid man lagt ner) För mitt (eller barnafaderns) mål har aldrig varit elitserien (även om det är kul att en kom dit) Målet var ju att de skulle tycka det var kul att röra på sig*.

Jag rör också på mig. Mycket tack vare de regelbundna sjukgymnastbesöken för hos “min” sjukgymnast gör man inte bara små axelövningar utan tränar så svetten lackar (tre gånger i veckan). Vårens 2:a löprunda klarades också av i går. 5 km varvat löpning och lite gång (fast det känns som om man fuskar) Öm i låren i dag betyder att man ändå tog i. Just löpningen får ju inte må bra hormoner att göra frivolter men men känner sig ganska nöjd efter.

*Jag har ännu inte hunnit igenom förra sommarens alla sommarpratare. I helgen har jag dock lyssnat på Karin Falk och John Guidetti. Hans pappa har inte haft samma mål som vi kan jag säga. Jag har svårt att förstå det. Inbillar mig att det handlar om att man vill att barnen ska förverkliga de drömmar man själv haft med inte lyckats nå upp till. Genom åren har man ju träffat några sådana föräldrar vid sidan av hockeyrinken/fotbollsplanen. Not funny.

16 mars 2013

Sol ute sol inne, sol i hjärtat sol i sinnet

Ja solen verkar inte vilja sluta skina. Efter en lugn morgon* i soffan med morgontidningarna begav vi oss ner på stan. Jag besökte den fina underklädesaffären för att handla upp presentkortet jag fick av tomten i julklapp. Provad 22 behåar typ men eftersom jag inte skulle ha en svart så bidde det ingen. Den jag ville ha var slut i min storlek och färg. Men eftersom det är en liten fin butik med hög service skulle de beställa hem den jag ville ha.
Väl hemma knackade det på dörren och vi fick spontanbesök av Ulla & Sören. Trevligt. Sen gick jag en långpromenad. Tog säkert 2 timmar för den 7,5 km rundan jag brukar gå betydligt fortare var mestadels isbana så det gick inte fort men det blev nog ändå en bra träning för ovana muskelgrupper.
Nu åker vi till Linda, Fredrik och Afred på middag. Lyxigt!

Mammaskryt: För er som inte "är vän" med mig på Facebook eller följer mig på Instagram vill jag tala om att min yngsta avkomma fick körkort i går ❤


*Lugn och lugn, var fan var Jesper i nyhetsmorgon?! Jag som var beroende av Lasse Bengtsson och sörjde när han slutade har nu vant mig vid Jesper och gillar honom skarpt. I dag var han tydligen ledig. Som lök på laxen var även "trädgårds/blomexperten Viktoria från Zetas utbytt mot någon helt annan. Grrrr!

14 mars 2013

Kylan

Och kylan, den vägrar ge sig. Å andra sidan är det inte hela världen så länge solen skiner och himlen är blå. Mitt humör påverkas positivt av det fina vädret. Jag gissar att våren kommer att komma ändå vad det lider. På lunchrasten gick jag till Liljeholmen och lämnade in ett par boots som behöver nya klackar och sulor. Bilderna tagna under den promenaden i området jag jobbar i.

I kväll hejar vi på SSK! Om jag fick önska skulle SSK och Leksand vinna kvalserien och ta varsin plats i elitserien. Önska kostar ju inget!





13 mars 2013

Min dag

Sjukgymnastik
En bra arbetsdag
Frusen
En ny påve!
Slutspelshockey: Luleå-Frölunda 5-2

En bra dag!

12 mars 2013

Hemma

Under hela hemresan har jag läst: Och i Wienerwald står träden kvar av Elisabeth Åsbrink. En hemskt bra bok (hemsk bokstavligen) Är du en bokmal som jag, LÄS DEN! Eller googla den åtminstone. Jag känner så starkt för den Österrikiska lilla gossen Otto Ullman och kommer bära honom med mig i många dagar. Vad lite jag visste om hur Sverige agerade under andra världskriget. Man skäms när man läser om hur det var. Vi skryter om Raoul Wallenberg och det han gjorde men glömmer det andra, det vi inte gjorde.

Liten bildkavalkad från vår fjällsemester

1. Boken jag varmt rekommenderar
2. Oskar (och skymd Magnus) på släden under nedfärden i morse. Jag sitter bakom pappa på skotern och fotar.
3. Morgonsolen 08.30 i morse när vi passerar första myren
4. Gunnars Åhns stuga
5. Lavskrikorna är nästan tama och äter allt. Här bandspagetti
6. Ännu en bild på morgonsolen från skoterfärden ner i morse
7. Min utsikt från skotern (pappas hörselskydd har inbyggd radio, därav antennen)

Nu har vi varit hemma i flera timmar och har hunnit städa, tvätta och handla lite. Magnus har kollat slutspelshockey och jag har läst LT, DN och Tara.

I dag vill jag tillägna en varm tanke till alla mina söner. A för att klarat körkortsteorin i dag, L för att han är kurant efter hjärskakningen och börjar spela slutspel i morgon, O för att han ska både börja nytt jobb och flytta. Ni finns alltid i mina tankar älskade ungar ❤














11 mars 2013

Det är så hälsosamt och stärkande i fjällen

Jösses vilken tur vi har med vädret. Vi har åkt skidor alla dagar. Magnus och Oskar åker snabbare än mig och pappa åker inte alls (jo, han har åkt över myren någon gång attofram) Men inte gör det mig någonting, jag "går på tur" men näsan mot solen och njuter i fulla drag av naturen, solen och tystnaden. I år har vi bytt ut den obligatoriska belöningsapelsinen mot choklad. Kladdar mindre för att dra på sig vantar när fingrarna är fulla av apelsinkladd är ingen höjdare.
På kvällarna spelar vi kort och lägger oss tidigt. Ingenstans sover jag så gott som här. 10 timmar på raken. Varje kväll tänker jag att jag ska läsa länge men hinner två sidor innan ögonlocken inte kan hålla sig öppna längre.

Dessa dagar har vi verkligen sugit det sista ur vintern och i morgon åker vi hem och tills dess beställer jag lite vårväder (fast det lär bli kallt och snö sägs det)


I



09 mars 2013

Källfjällsvistelse

Vi är i stugan och har -5, sol från klarblå himmel och vindstilla. I dag har vi varit till Kläppenskjulet, lagat och ätit en ljuvlig gulasch. Nu vilar vi middag. Jag har sällskap av pappa, Magnus och min förstfödda. Livet på en pinne ❤



06 mars 2013

Konflikt TV

Jag har så svårt för konflikt/bråk TV typ Fuskbyggarna eller Uppdrag granskning. Jag skulle inte beskriva mig som en konflikt rädd en men jag har inget behov att se på när andra blir utskällda eller hårt i ifrågasatta. Fast jag tycker kommunpampen i Leksand eller den okunniga snickaren som uppenbarligen blåljuger inte förtjänar bättre kan jag inte samtidigt låta bli att tycka synd om dom liksom.



03 mars 2013

Tålamod

Är definitivt ett utvecklingsområde för mig. Jag har aldrig haft något vidare tålamod och det tycks inte bli bättre med åren.
Den här helgen är jag utslagen av både migrän (den kom tillbaka inatt) och förkylning (som inte är mer än en 3:a på en tiogradig skala) Kanske är det kombinationen av dessa tillstånd + all Imigran man tryckt i sig eller vad men min energinivå en 2: a på skalan (och om jag brukar ha lite tålamod så brukar jag ha massor av energi)

Orkar inget och grämer mig över en helg då jag inte fått något gjort mer än att se på TV* och sova.
*i går såg vi hockey och så såg vi klart på andra säsongen av Homeland, SÅ bra och vilken jäkla cliffhanger den slutade med! Nu ser vi Vasaloppet.





02 mars 2013

Migrän

Dagen har tillbringats i sängen fram till 14 och eftermiddagen och kvällen i soffan. Hade en aning om vad som skulle komma när jag vaknade 02.30 när maken kom hem men trodde jag skulle kunna sova bort skiten. Gick inge vidare.

I kväll ser vi de sista avsnitten av Homeland och hoppas må bättre i morgon.








01 mars 2013

Att åldras

Är jag inte särskilt rädd för. Men gärna med värdighet och inte med knivens hjälp. Här ser ni i mitt tycke ett dåligt exempel (vår drottning är ett annat) och ett bra.

Britt Ekland snygg ung, plastic pudding som äldre. Kathrine Hepburn vacker utan spackel gammal som ung ❤