28 februari 2013

Sport BH

Jag har en som håller behagen på plats, men den är gammal, sliten av märket Stay in Place. Inköpt för si så där 10 år sedan (men använd ytterst sparsamt de första nio åren då jag mest promenerat och gymmat och då behövs inget supertajt BH, det behöver man däremot när man springer)
Som många andra sportbehåar är det inget spänne bak utan man trär på och av sig den. Eftersom behagen ska sitta still är den trång. Att få av den när man är svettig är inte lätt eller roligt (särskilt inte när man som jag har ont i axlarna) Provade tre olika i går då jag besökte en sportaffär, slutade med panik då jag trodde jag skulle bli tvungen att be om hjälp med att få av den sista.

I kväll när jag läser Topp Hälsa är det ett reportage med Magdalena Forsberg (snart börjar Mästarnas Mästare där hon är med!) där hon bland annat berättar att hon varit med och designat en sportbh och att hon tycker det är viktigt med spänne bak eftersom det är meckigt att få på av en bh man ska kränga över huvudet. Den ser ni på bild, sån ska jag ha!



27 februari 2013

Het

Är jag just nu. Het som i möjligen lite feber (men tar man inte tempen har man ingen feber) Magnus har smittat mig han hade det förra veckan. Lite ont i halsen och hosta hör till. Men på honom gick det över fort och det kommer det och göra på mig med.

Eller, man kanske skulle boka en läkartid? För första gången i mitt liv har jag nämligen frikort. Detta efter 12 besök hos sjukgymnasten.

PS I Stockholm var det +7 grader och sol i dag DS

26 februari 2013

Lik en kändis?

Har du någon gång fått höra att du är lik en kändis? I min ungdom fick jag höra att jag var lik Anita Ekberg. Ingen komplimang om man som jag såg Anita framför mig som hon ser ut idag, tjock, för mycket smink, sliten. Men tydligen var det den unga Anita som avsågs, vilket stämde i alla fall vad gällde storlek och hårfärg (hon lär ha vägt runt 70 kg när hon blev fröken Sverige)

Kim Novak har också nämnts men den person jag hört flest gånger är Helen Hunt och senast för några veckor sedan (fast lilla Helen väger inte ett gram över 50 kg och det gör ju jag, tyvärr)

Nåväl, Helen hade en underbar klänning på sig på Oscarsgalan i går. Gissa från vem? H&M! DET kunde ha varit jag hahaha!

PS Jag förstår att folk vill vara snälla, ingen skulle väl säga om de tyckte man var lik till exempel Marit Paulsen eller Pomperipossa DS







25 februari 2013

And the winner is

I natt vann Sverige en Oscar för filmen Searching for sugar man. Jag har inte sett den och hade heller inte hört talas om den för ens den vann en Guldbagge. Nu har lag läst på om filmen och måste så klart se den. En svensk film som vinner en Oscar hör helt enkelt till allmänbildningen och "måste" ses och historien låter onekligen intressant.
Django som vi nyss såg vann ju bästa orginalmanus och bästa manliga biroll (Christoffer Waltz)

I övrigt så är det ljust ute när klockan är 17 :-)



24 februari 2013

Ålandskryss, Stockholm, Oskar och solsken

Ja, det är lite vad jag pysslat med sedan sist. Konferens med jobbet på Cinderella, en helg i Stockholm där vi bland annat träffade Oskar och såg på hockey.
Väl hemma har vi städat lite och promenerat i det fantastiska vädret som det bjuds på i dag. Nu lär våren komma. I veckan blir det mars och värmen lär komma säger meteorologen. Det ser vi fram mot!

20 februari 2013

Hos sjukgymnasten

Går det så bra så bra. Tre gånger i veckan är en stressfaktor (med tanke på jobbet eftersom han har öppet samma tid som jag förväntas vara på jobbet) men det ger resultat! Jag vaknar inte längre när jag ligger på sidan och sover och jag har blivit rörligare och starkare. Dessutom är det riktigt roligt.

Om ni visste hur mycket man göra med en sån här stor boll och ett par hantlar. Vi var inte kompisar från början, för jag rullade av men inte bara styrkan utan även balansen. Jag har fått en “kompis” Eftersom Crosstrainermaskinerna ofta är upptagna (man får inte hoppa över uppvärmningen) har jag för första gången i mitt liv kört trappmaskin. 110 våningar klättrade jag idag på 10 minuter*.

                

Övning ger färdighet, så sant som det var sagt!

*Det är högre än Skybaren i Rainbowroom , NY där jag firade min 40 årsdag. Det ni!

18 februari 2013

40-talet

Såg ni historieätarna på SVT? Jag tyckte det var SÅ bra. Särskilt avsnitten om 40-talet och 70-talet. Jag är vare inte född eller uppvuxen på 40-talet. Mina föräldrar är det, mamma 1947 och pappa 1942. På pappas matbord fanns alltid gott om mat, inte lika gott på mammas. Kan bero på att pappa bodde på landet och mamma mer i samhälle. För enligt detta TV-program så var det de på landet (som kände en bonde) som var mätta och med de andra var det lite si och så.

Det var också efter att ha sett detta program som jag förstår att någonstans i mitt DNA finns en hel del 40 tal. För på 40-talet var det ont om mat. Krig, ransoneringskuponger och elände. Då sparade man mat, inget kastades eller “gick ut i datum”. Jag har så vansinnigt svårt att lämna mat. Man äter ju upp, för på 70-talet hade vi förvisso gott om mat men man skulle tänka på barnen i Biafra (även om jag aldrig fattade hur barnen där skulle bli mättare om jag tvingades äta upp ärtorna och morötterna) Således äter jag upp den mat jag tagit/fått serverad. Jag kastar inga matrester utan spar 4 msk brunsås/1 kokt potatis/2 prinskorvar/1 pannkaka/lite sallad eller vad som nu blir över. Tyvärr bor inte min pappa hos oss för född på 40-talet som han är, är han ej hejare på att äta matrester. Ingen som bor i vårt hus är särskilt bra på just det utan de står fins där i burkar i kylskåpet tills de luktar penicillin om dom, då åker de i soporna. Så dumt.

I morse kastade jag 4 dl mjölk som hade gått ut (trodde jag) för sex dagar sen (jag ville inte riskera att den skulle skära sig när jag hällde den i kaffet) Sen visar det sig att det bara är den 18:onde i dag och den bara var tre dagar gammal. Kan inte sluta gräma mig...

17 februari 2013

Djungo Unchained

I dag såg vi Djungo Unchained, en western film inspelad 2012. Kort recension:

Fanimig en av det bästa filmer jag sett. Den hade allt. Se den!



16 februari 2013

Paus

Har bloggtorka. Återkommer när lusten faller på.

14 februari 2013

Alla ❤:ans dag

En bra dag, både på jobbet och hemma!



13 februari 2013

Flight

I dag efter jobbet träffades vi på Heron City för att gå på bio. Magnus ville helst se Django Unchained men den gick på för oss helt fel tider så vi såg Flight i stället. En mycket bra film som man bär med sig ut från biosalongen och jag gissar Denzel Washington måste få priser för sin rollprestation.

Innan filmen visades en trailer om en ny film som kommer i mars. Handlar om Tsunamin. Det kom så nära och klippen var så starka att jag grät. Det tog 46,5 år att gråta till en trailrer, man kan ju gissa att det går några näsdukspaket när man ska se filmen.



12 februari 2013

Hurra det snöar

För femte dagen i rad tror jag. Vackert med allt det vita fräscha och februari är ju en vintermånad men nu kanske det räcker?




11 februari 2013

Dicte

Eftersom mitt liv för tillfället inte är roligare än träna, jobba, sova så tryter inspirationen till ämnen att blogga om.
I kväll har vi sett Luleå fått stryk av ett gäng skåningar och Dicte som är en förbenat bra dansk TV- serie.

Dagens sämsta: SL, när i baljan ska tågen börja gå i tid?
Dagens bästa: Träningsvärken efter gårdagens löpning, vilket måste betyda att den tog?
Dagens middag: Couscous-sallad och lammkorv
Dagens Scoop: Påven avgår eller att Molly Sandén och Danny Saucedos kärleksförhållande? Svårt val!
Dagens son: Axel, han vet varför ♥




10 februari 2013

Skaldjur i vänners glada lag

Så enkelt att bjuda på skaldjur. Inget att laga bara duka fram. För att min gäster skulle förstå att jag lagt ner någon själ i maten så bakade jag brödet och gjorde en chokladmousse. Jag är så glad för mina fina vänner!

I dag vankas det löpning för första gången på länge, jag har fått låna broddar av Lotta som har brutet ben och därför inte kan springa. Tänker mig kanske inte den längsta rundan men så att kroppen fattar att man är på g igen. Sen ska jag nog svänga förbi min syster Gun och hälsa på och förhoppningsvis se ett avsnitt Homeland.

Trevlig fortsättning på helgen på er alla!

















07 februari 2013

Sovmorgon

En torsdag, det är lyx det. Skall täcka en nattvakans och vet att jag inte kommer vara lika positiv vid 04.30 tiden i morgonbitti :)

Hemma undrar jag hur man kan gå till skolan med alla lampor tända, inte duka bort sina frukostattiraljer och grejer utspridda i hela huset. Jag får spunk!



06 februari 2013

Min man

Han kan han! Jobbade sent, åkte kommunalt hem i snöyran.Väl hemma frusen och trött har min fina man gjort fisksoppa, min favorit ❤




05 februari 2013

Önskemiddag

Dagens medgång:
Jag hänger ju på Tradera av och till. På några dagar har jag köpt ett JellyBean tårtfat och en skål på fot supermegabillgt. Skålen är på väg hem med DHL men fatet hämtade jag i dag på lunchen (olika säljare) Båda helt nya och oanvända! Saker jag velat ha länge.

Dagens motgång:
Jag gick (sprang) en halvtimma tidigare från jobbet för att kunna hälsa på min syster som gjort en hysterectomi och ligger på ett sjukhus nära mig. Tåget kommer inte och i högtalaren ropar dom ut att det är störningar i trafiken mellan Stockholms C och Järna pga ordningsstörningar? När tåget väl kommer är den halvtimma jag hade till godo borta och jag får skynda mig som en tok för att hinna vara hemma tills grabbarna kom. På radion har mannen hört att obehöriga personer vistats på spåren i Flemingsberg. Grrrr.

Dagens guldkant:
En förlorad son är hem på blixtvisit. Säg vad du vill ha för mat. Stuvad spenat och så fick det bli.






04 februari 2013

Min axel (den anatomiska, inte sonen)

I dag tredje besöket hos sjukgymnasten, men det första var ju "bara" undersökning så det var det andra träningspasset. Riktigt roligt och Lasse (sjukgymnasten) har sagt att min axel kommer att vara helt bra med tre månaders träning.

Jag är supermotiverad och tycker det är SÅ roligt!



03 februari 2013

Min dag i bilder

1 Jobb 08-12, vad kommer all oro från?
2 Långpromenad, i underbart vinterväder.
3 Kalas hos Oskar 15 år med utdelning av försenade julklappar, bland annat en fin kokbok!
4. Middag med mamma hemma i radhuset.

Ännu en bra helg till ända!







02 februari 2013

Is

I dag var det mer is än snö i skidspåren. Gör att det blir otroligt bakhalt uppåt och otroligt halt nerför. I värsta nedförsbacken som slutar med en tvär kurva gjorde jag en "Gun" fast det är helt emot mina principer (tog av mig skidorna och gick ner)

Vis av erfarenhet vet jag att det gör förbannat ont att ramla på is/skare.