30 augusti 2012

Musslor

Kycklingen var slut så jag överraskar med något annat sa mannen. Musslor i vitt vin och chevrè.

My favorit!

29 augusti 2012

Räkor

Är fanimig bland det godaste jag vet och en underskattad middag. Man måste inte ha bröd, ruccola, aioli och ost till. Det går alldeles utmärkt att äta som det är (ok, en rostad formbrödsskiva slank väl ner)
Gräsänka som jag är just i kväll passade det perfekt. När jag bodde själv och hade barn varannan vecka åt jag räkor 3 gånger i veckan till middag barnfria veckor.

Enkelt, gott och icke fettbildande. Ovanlig kombo!




28 augusti 2012

Kärleken

i Julia Anderssons liv läser jag just nu. Kommit halvvägs. Den lär vara självbiografisk och skriven 1973-1974 men sedan dess legat i malpåse. Jag tycker språket är lite torftigt men jag är ändå nyfiken på fortsättningen.

Annars har jag jobbat, sprungit, ätit och nu sitter jag i soffan med min egen kärlek och ser på Robinson.

4 dagar kvar till Tjejmilen!





27 augusti 2012

Undrens tid

...är tydligen inte förbi. De fina träningskläderna jag vann år tydligen sydda ett anti-skak material/metod. Frågan är hur man ska veta att det funkar? Och seriöst så funkar det nog bäst om man har dallret på ben eller rumpa. Ska mitt lösa sluta skaka måste jag nog bära korsett lindat så hårt att jag inte kan andas och då blir det ju jäkligt svårt att spinga :)


26 augusti 2012

Vi hade i alla fall tur med vädret

IMAG0305

Hittade lämpligt tyg att klä om stolsitsarna på sist jag var på IKEA. Tyvärr är mitt ögonmått lika bra (kasst) som mitt lokalsinne så det räckte inte till 4 stolar utan till 2. 

IMAG0303

Vad enkelt allt är med kamera i mobilen. Tog med detta foto till K-rauta och visade killen och vips så hade jag rätt häftklamrar i handen.

IMAG0306

Ulla och Sören hade aldrig varit på Getryggen förut. Vi hade räknat med regn men fick ju en helt ljuvlig sensommar eftermiddag och kväll. Vi började med champagne och tilltugg på stranden.

Nya kameran 065

Sen åkte vi över till Skansundet och drack kall öl i varm sol. Sen grillade och bastade vi. Badade nakna i en sval Östersjö. Livskvalité!

Nya kameran 067

Som ni ser sparade vi disken tills i dag. Vi har ännu ingen utelampa vid uteköket och det börjar bli mörkt ute på kvällarna. Här ser ni Ulla i fin pyjamas borstandes tänderna innan hopp i säng Kalle.

Nu är vi hemma i stan igen. Magnus är ute och springer och jag är ombytt och klar, tänkte det kunde sluta vräka ner regn innan jag ger mig ut...

24 augusti 2012

Favoritlåtar

Jag skäms inte för att gilla (älska) ohippa låtar:

I Will always love you : Dolly Parton
Stan är full av vatten: Robert Broberg
Kom hem: Arvingarna (pinsamt, jag vet men är för gammal att skämmas)

Sen älskar jag Norah Jones, Cornelis, Monkan Zetterlund och Eva Cassidy men det är ju inget att skämmas för :)


Fredagsmys

Efter jobbet tog jag pendeln till Tumba och buss 727 till Näs. Magnus har haft jourkomp i dag och var redan här. Vi gick en promenad innan middagen.

Middag bestående av hummer och rökta räkor, Mauds aioli och en bit bröd. Varför krångla till det? Nu vankas DN och vedeldad bastu inkluderandes ett dopp i Östersjön! Trevlig fredag på er!
Published with Blogger-droid v2.0.6

23 augusti 2012

Vinst

Kom på posten i dag, fina träningskläder från Rönnish. Kommer inte ens i håg att jag deltagit :)

I morgon gott folk, då är det fredag!




22 augusti 2012

Två soldater

Jag älskade Roslund & Hellströms första fyra böcker. Tyckte förra "tre sekunder" inte va något vidare och den här ger jag 3+. Tråkig/tung första tredjedel men sen tog den sig. Gillar ju Evert Grens, trots att han är riktig jävla vrångmes.

I dag är det en månad tills vi åker till Marseille!

21 augusti 2012

Latmask

I dag slog latmasken till. Boken 2 soldater som jag lånat av Gun är just nu oliiidligt spännande så när jag kom hem ropade soffan på mig. Men det gick ju inte, det var ju springdag.
Efter 5 km kändes det lättare och således fick jag nästan 8 km löpta (nåja, joggade)

Nu ser jag på Robinson, fast jag sa att jag skulle bojkotta det denna säsongen. Jag ser men tycker fortfarande att det är mycket roligare med helt nya människor.

Heja lag Guntao och mig själv!


20 augusti 2012

Höstkänsla

Jobb, potatis och korvsoppa, ljus och TV. Jag hade gärna gett Dallas en chans men det går ju samtidigt som Lillyhammer och det missar jag inte!

Någon som såg Dallas? Hur var det?


19 augusti 2012

Vilodag

Vilodagen till ära, mejl från Runkeeper:

Congratulations!

This is a RunKeeper FitnessAlert to let you know that you achieved the following milestones with your most recent running activity:

  • Farthest distance in a month

Fast i dag gick det tungt, kändes som jag vägde 100 kilo.

Bilder från vår stund i skogen i går...

Svamskogen  augusti 2012 014

Ljung är så vackert, vackrare på sin naturliga plats än i kruka tycker jag.

Svamskogen  augusti 2012 016

Alla svampar ser ju inte jättegoda ut.

Svamskogen  augusti 2012 017

Jag som gillar vitt ratade denna goding

Svamskogen  augusti 2012 004

Ser ni grodungen i mitten av bilden (jag har inget makro objektiv ännu)

Svamskogen  augusti 2012 012

Resultat i går blev ändå bara “sådär” Någon hade nog just hunnit före oss.

Svamskogen  augusti 2012 013

En riktigt stor en!

Svamskogen  augusti 2012 008

Lingon finns men de växer bara sporadiskt. Skulle ta mycket lång tid att få i hop en liter

Svamskogen  augusti 2012 020

Blommor från vårt köksfönster, den översta har jag fått skott från pappa och har ingen aning om vad den heter och hibiskusen fick jag av Helen när jag fyllde år.

Svamskogen  augusti 2012 019

I dag vaknade jag före alla andra och fick en timme egentid. Sen har vi läst, gjort veckomatsedel och handlat. 350 :- för mat söndag – torsdag för en hel familj, inte illa va? Men då hade vi mycket basvaror och även köttfärs hemma. Hör och häpna så har jag även sovit middag! Händer aldrig typ och jag vet inte om jag gillar´t. Blir så fruktansvärt trött och seg efteråt.

Nu följer vi Luleå – EC Red Bull Salzburg på nätet (står 5-2, Lucke en assist so far) och väntar på Solsidan och Kommissarien och havet.

Hoppas er helg varit lika bra och att kommande arbetsvecka går fort Ler

18 augusti 2012

Saturday night life

Lördagkväll hemma i radhuset. Jösses vad jag älskar lördagar.

Sov till 08.30, långfrukost, nyhetsmorgon, DN och Länstidningen i soffan skavfötters med med min älskade.
Efter det fick jag ett städryck (fast det är lördag!) Piskade alla dynor i soffan och dammsög stommen. Som bonus hittade jag en stor hög med avskalat rött nagellack gömt bakom kuddarna. Bläää!

Sedan tillbringade vi 3 timmar i skogen. Plockade kantareller, fikade och umgicks med varandra, mygg, flugor, trollsländor och små söta grodor. Jag var så duktig att jag släpade med systemkameran men har däremot inte orka tanka ner fotona i datorn (eller ens startat datorn) Dom får ni se i morgon.

Axel som är i Troja med sitt nya hockeylag (Flemingsberg) har vunnit båda sina spelade matcher och vad jag förstår går det bra för honom också. Hoppas han trivs i laget och stannar, han har provat andra. Svårt läge när man är fostrad i en elitklubb som inte tycker man platsar när man blir B-junior. Man får prova lag som man inte trivs i, spela i ett som man inte utvecklas i och leta vidare bara för att få göra det man älskar mest. Heja fina unge, hoppas att det här blir rätt lag för dig!

Nu vankas kantarellpaj, för oss ett helt nytt recept som jag snott på Facebook från min kollega Helen. Med parmensanost i pajdegen och med både mozzarella och gorgonzolaost i pajen. Hur ska det kunna bli annat än gott?





17 augusti 2012

Pappa

I dag skulle pappa bli frisk. Få sitt sina kranskärl rensade och återfå energin och konditionen. Gick inge vidare, nu väntar en bypass operation och ett klaffbyte. Må det bli gjort inom kort!

På bilden med lillasyster Åsa.

16 augusti 2012

MMS konversation

 

IMG_3135

 

Sonen: 5 stygn i går. Fick en klubba där. Inte söt längre

Mamman: Varför blev du inte bra på schack?

Sonen: Jag är bra i schack

Mamman: Du är alltid söt

Ynka 22 år gammal och redan drabbad av följande “arbetsskador”: Käkfraktur, 2 handledsfrakturer, en nyckelbensfraktur och 2 axelluxationer.

Ishockeyspelare har det lite tuffare (kroppsligt) på sina jobb än sjuksyrror.

15 augusti 2012

Prenumerationer

Just nu har jag Amelia, Elle, Tara. Tillsammans har vi Allt om Resor, Allt om Mat. Sen har vi förstås LT måndag-lördag och DN fredag-söndag. Förutom det har Magnus Chef från sitt fack och Krimnytt från sitt jobb. Just ja Buffé från ICA får vi ju också. Nästan så man blir stressad!

Dags att prenumerationssanera, baske mig!

14 augusti 2012

Håll, kramp och elände

Oh, my God vad tungt det var att springa idag. 7,5 km med toalettbehov, vadkramp och håll. Inte gick det så fort heller. Jag sprang ju den rundan förbi Mälarbadet där det finns toaletter så just det problemet var ju löst efter typ 2 km. Det är ju efter dylika pass man förtjänar medalj eller beröm och inte efter de som går lätt.

Inte som om det var nog med finbesök i går med 2 ur Marseillegänget som tittade förbi, i kväll kom storasyster Gun förbi. Ivrig att få låna Hungerelden och Pythians anvisningar då hon just läst ut Kråkflickan som nu finns här till Linda att låna. Ruskigt bra böcker!

Börjar det inte bli lite mörkt om kvällarna tycker ni?

13 augusti 2012

Back in business

Första dan på jobbet efter fyra veckors semester. Kändes så bra så.
På kvällen blev jag påmind om vilken rik människa jag är. Först kom Lotta förbi och en stund senare Maribel och Dio. En mycket bra både dag och kväll!



12 augusti 2012

2 små saker

Runkeeper låter meddela nytt rekord igen:

  • Farthest distance in a week 20.8 km Week of August 6, 2012

Sen har jag läst ut den här boken. En mycket bra bok. Harry håller sig nykter nästan hela boken. Frågan jag ställer mig är när dom ska göra filmer av dessa böcker? Och varför valde man Huvudjägarna att göra film av, inte alls lika bra som Hole böckerna!

En riktigt bra helg i bilder

 

Kräftkals 2012 011

Kräftkals 2012 012

Bryggsamvaro i eftermiddagssol

Kräftkals 2012 025

Humle i blom

Kräftkals 2012 027

Kräftor är nog bland det godaste jag vet

Kräftkals 2012 033

Paj med brännvinsost och smörstekta kantareller

Kräftkals 2012 035

Jag och finaste Nina

Kräftkals 2012 037

Iskall O.P. Andersson

Kräftkals 2012 038

Mitt fina sällskap

Kräftkals 2012 048

Oskar lyckades blunda på två bilder innan denna

Kräftkals 2012 057

Samvaro på förmiddagen

Kräftkals 2012 053

Odlade på egen täppa (rödbetor och schalottenlök)

Vi har varit på Getryggen med Oskar och Nina. Ätit kräftor, bastat, badat och spelat Alfapet. I morgon börjar vi jobba och det känns som om hösten närmar sig med stormsteg. Inte gör det mig så värst mycket, jag gillar hösten (och alla andra årstidsskiftena).

Innan helgen är slut ska jag springa och se handbollsfinalen (OS, ni vet) Äta något och kura med Magnus i soffan ♥ Hoppas er helg varit lika fin som min!

11 augusti 2012

Apropå friidrott

Vi hamnade i en diskussion häromdagen jag och mannen. En av mina trauman under min uppväxt var de årliga friidrottstävlingarna skolan tvingade alla att vara med i. Och än värre är att detta pågår ännu. Man tvingar alltså skolbarn att TÄVLA i något som man redan vet att man är kass på. Om nu ingen annan hade uppfattat det så skall alltså ens namn hamna sist på en resultatlista som sätts upp på skolans anslagstavlor. Sjukt!

Nåväl, nu under OS har vi pratat om i fall du måste elitsatsa i en enda gren, vilken skulle du välja? Den enda grenen jag hade ett uns av talang i var slungboll sa jag. Mannen hävdar då att det inte finns någon gren som heter det!?
Tack google och wikipedia, det finns det visst det!

http://sv.wikipedia.org/wiki/slungboll


10 augusti 2012

Bullbak

 

Bullbak 004

När barnen var små bakades det ofta. Härom veckan sa Axel, vad fan hände med bullbakandet? Tja, med större barn som vet/kan gå till frysen själv tar bullarna slut som mellanmål och när man får något besök och ska plocka fram så är dom slut. Har man tur har man fått smaka en bulle själv. Därför bakas det mer sällan nu.

Bullbak 008

Ni som inte vill se alla bilder får det tråkigt, men jag övar ju med nya kameran.

Bullbak 011

Och eftersom jag bakar och blir kladdig om händerna har Johanna tagit de bilder där jag knådar, brer och bakar.

Bullbak 020

En röra på mandelmassa, smör, florsocker och vanillinsocker fyller jag mina bullar med. Gott skit!

Bullbak 024

Oljad ek är kasst att baka på. Därför har jag en plast duk på köksön när jag bakar.

Bullbak 031

Att snurra bullar tar lite längre tid än att bara rulla men blir dubbelt så snyggt.

Bullbak 028

Bullbak 041

Johanna penslar och sockrar

Bullbak 045

TaDam! Det luktar himmelskt i hela huset. En nybakt bulle finns heller inte mycket som går upp mot att sätta tänderna i.

Bullbak 048

                                              Belöning!

Tjejerna har gått till sin mamma för en mammavecka, Axel är hos Kilis eller mer troligt hos Lovisa som är hemma över helgen för att hälsa på. Vi är således ensamma hemma. Vi har varit hos Berghs och köpt lammkotletter som vi ska grilla, för tro på fan om inte solen tittade fram så här på eftermiddagen!