31 januari 2009

Favoritstund i veckan...

....är absolut lördag morgon och förmiddag för mig. Hela helgen med massor av ofyllda timmar till ens förfogande. Just denna (barnfria) lördag åt vi frukost vid 07.45 för att sedan återvända till sängen med LT och varandra. Senare kom även Lasse Bengtsson och gjprde oss sällskap. Jag somnade om! Händer en gång på tusen men glad är jag för nu finns det ju chans att jag är vaken längre än till 21 i kväll.
Missar Lukas match hemma mot Linköping kl.16.10 då vi ämnar att fara upp till huvudstaden för att äta middag med Henkan och Fia. Nåja, vad är väl en bal på slottet? Den kan ju vara tråååkig och långsam eller...För er som inte har koll ligger vi 3: och Linköping 7:a i tabellen. Lycka till SSK A-juniorer!

30 januari 2009

Fredagsmys

Som ni alla förstår efter gårdagen inlägg så är det Magnus chips och öl och min japanmix (7%) och mousserat vitt vin (tänkte skriva champagne men jag har så djäkla svårt att ljuga) Ni noterar väl det fina (dyra) Attling glaset jag dricker ur? Det fick vi när vi gifte oss av gänget från makens jobb tillika mitt förra. Hjärnan bakom är förstås Lotta, en av de bästa presentinköperskor jag känner! Tänkte först att det är ju ingen särskilt fredag så så fint glas kan jag ju inte ta. FEL. Hur många finserviser har inte stått och dammat igen i svenska hem. Sällan kommer rätt tillfälle. En dag när man dör står fingrejerna nästan orörda och för barnen eller vem som nu ska röja efter en betyder dom ju inte alls lika mycket! Nu skall det drickas ur dom så ofta jag/vi får tillfälle!
Mannen i badet, jag framför datorn. När han är klar ska vi laga marinerade musslor (förrätt) och rotfrukter i ugnen som serveras med biff. Magnus skall ha en chilibéarnaisesås till och jag en färdig (blå band) béarnaisesås som är blott 7,5 % fet ämnar ta ca 2 msk (om nu mannen från VV hittat min blogg ;o))

TGIF

En underbar bild på min förstfödda och hans kompis Dennis! Tagen på Hultsfredsfestivalen förrförra sommaren.

Idag jobbar jag hemifrån (Geir, jag har kafferast under detta blogginlägg) Lämnade in bilen på service kl 07 i morse och promenerade hem (40 minuterspromenad) Hann precis hem för att stämpla in på jobbet.
Nu är min fikarast slut, hörs senare...

29 januari 2009

Tjuren vid hornen...

...var det dags att ta i (vad nu det uttrycket kommer i från)

InvägningVV. En apful lokal men med bra läge. Inte vidare inspirerande heller då nästan alla var tjocka. Nåja, han som vägde och hade lektion var toppen bra. Det tog lång tid tid att väga, lyssna på lektion samt få lite information för oss nya (som alla var nygamla, dvs vi hade alla varit viktväktare tidigare) Dagens ämne handlade om motion. Trodde jag visste allt (har ju svart bälte i (jojo)bantning) men fick faktiskt lära mig något nytt: Att stresshormonet cortisol gör att man samlar på sig vätska. Avhjälps med: Motion. Han jämförde också motion med tandborstning. Det bästa är ju att borsta tänderna varje dag i stället för att göra det en jättelång gång på söndagen. Likaså med motion. Apropå det så åkte jag och gymmade och trampade trappmaskin efter vägningen. Hann inte stretcha då sonen ringde just när jag höll på att töja ut hälsenorna. Hastade till ishallen och får förstås broöppning. När jag var barn och vi passerade Södertälje blev man jätteglad om råkade komma vid broöppning. Nu när man bott i stan i massa år var det länge sedan jag blev glad för det.
I morgon skall jag jobba hemifrån. Göra klart den där surdegen som jag så kaxigt trodde skulle gå fort att göra. Hemma med alla barnen i skolan kan jag bre ut alla enkäter på köksbordet och bara jobba på.
Just ja, min lillasyster Åsa fick åka hem från sjukan i dag! Herregud vad fort. När jag jobbade på kvinnoklinik så låg hystarna 4-5 dagar (tills magen kommit i gång minst) Nu åker man hem 48 timmar efter operationen. Hon tycker å andra sidan att det är skönare att vara hemma hos frugan än att ligga och lyssna på den högt snarkande damen som hon delade sal med. Nu ringde hon dock i kväll och hade lite feber. Nåja, den var inte så hög så hon fick rådet att avvakta och kolla den i morgonbitti igen. Hon får en ypperligen bra sjukvårdsrådgivning för den kommer att jobba uppsökande och ringa åter i morgon bitti för att utvärdera sina råd.

28 januari 2009

Redan onsdag

Dagens husman. Kokt potatis, falukorv och stuvad spenat!


En vanlig morgon, kanske, kanske lite piggare än vanligt, halva arbetsveckan har ju gått :o)
På jobbet blir jag inte klar med det jag borde men jag gör annat. Jag har tillsammans med Anton burit och dragit möbler. De gamla skrivborden vid förmedlingen var det inte några större fel på men attans så svåra att höja och sänka så nu har vi bytt ut till bättre mer ergonomiska. Dock krävs en del skruvdragande (jag lovade ta med mig en i morgon) för att få allt klart dels för att flytta skärmar och dels för att flytta de där snörena som man sätter själva datorn i (har säkert något bra namn) I morgon skall det bli klart. Hoppas Maylis & Co gillar det.

Hem för att köra Axel till ishallen och senare stuva spenat, koka potatis och steka korv. Favorit i repris. Alla barnen älskar det (jag med) Stuvar spenaten i micron nu mer, den bränner ju aldrig fast där, fast just i dag kokade den över. Grrrr.

Hälsade på Åsa på sjukan i dag. Hon ligger ju på SÖS och det är nog det sjukhuset jag varit på minst av alla Stockholms sjukhus (eller det är nog ljug, KS ligger nog etta på den listan) Nåväl, tur man är läskunnig och det var bra skyltat. Avdelninng 72 sal 3:2 var inte så svårt att hitta till. Liten är hon ju redan (161 cm, typ 55 kg och 36 i skor) * 1 kg vägde hennes livmoder (och Åsa 54 nu mer) som nu ligger hos patologen (inte Åsa utan livmodern) Snyggt bikinisnitt på en blek liten tjej. Hon hänkade på en liten promenad i korridoren och se det hjälpte, hon har redan fått i gång magen. Försökte sända arga blickar till kvinnan mittemot som snarkar värre en pappa och håller henne vaken dag som natt men det verkade inte som de tog, hon log så glatt tillbaks.

*Varför blev jag så stor? Efter farmors mamma sa min farfar och krossade mitt typ 10 åriga hjärta, vilken flicka vill vara stor? Han menade det som en komplimang säger pappa men det hjälpte liksom inte. Stor och rejäl var kanske bra som hustruämne när man skulle mjölka, harva och föda 7 barn men det idealet gäller ju inte nu (tyvärr)

Inget internet när jag skulle blogga, kände paniken komma. Ringde x-mannen som också har stadsnätet men deras bredband funkade minsan. Ringde Tyfon och pratade med en otroligt trevlig och pedagogisk Andreas. Han hjälpte mig få i gång det. Lite dra ur och sätta i, IP adresser och lokala nätverksinställningar, haha det var ju inte så svårt ;o)
Tack Tyfon Andreas, en del människor hamnar verkligen på rätt ställe!

27 januari 2009

Sjuka

På mitt jobb är det värsta sjukstugan. 15 är sjuka och vi som har högsäsong (men det finns ju en logik i det) Det är nog rätt lika på många arbetsplatser just nu.
Även min lillasyster är sjukskriven. Hon har ju gjort en hysterectomi i dag. Allt har gått bra (över förväntan) och vi har messat massor. Hon mår bra, VAS:ar en 2:a (har eda) men är störd på tanten brevid som toksnarkar!

Efter jobbet åkte jag bara hem för att byta om och sen pronto till gymmet. 40 minuters kondition (20 minuter trappmaskin och 20 minuter crosstrainer) och sen mitt gym program som instruktören Ragnar gjort till mig (önskar jag kunde säga min PT för det låter så coolt) Ökade vikterna på (nästan) alla maskiner. Stretch efter (med skön musik i lurarna) Hemma har jag fått Amelia, skall krypa upp i soffan och unna mig en stund med den innan jag skall hämta Axel i ishallen runt 21,30

Det gänget jag brukade åka med till Sälen åkte i dag (de flesta, några åker efter på tordag) Värsta skidåkningen och sällskapsspel på rummet blir det väl som vanligt (NOT) Lotta Potta och hennes tjejgäng åker även de till Sälen (Högis) på torsdag. Nåja, jag skall ju dit om 2 veckor med mina systrar och hälsa på pappa. Då blir det skidåkning (på längden) och sällskapspel (sant)

Hejhopp

26 januari 2009

Och så var det måååndag morgon


Jag som brukar vakna innan klockan och studsa upp med hopplasteg till badrummet är nu mer en trött och sur en på mornarna. Vaknar gör jag innan klockan. Dock flera timmar innan det skall ringa och sen 10 gånger till innan man slår av klockan och hasar med tunga steg mot badrummet. Kanske är det åldern? Eller möjligen årstiden (vi hoppas det sistnämnda för snart kommer ljuset)
Oskar har börjat på nytt bygge igen. Denna gång i Hammarbysjöstad. Verkar bra. Jag har haft en bra dag på mitt jobb, dock hinner jag aldrig klart med sammanställningen av medarbetarsamtalen som jag så kaxigt trodde förra veckan. Får jobba hemifrån någon dag för att få det klart. Fixade dit en glaskille, attan vad fort det gick! Ett samtal och 2 timmar senare satt Kristinas glasruta på plats. Det kallar jag service (men har ju inte sett räkningen ännu)Smakar det så kanske det kostar. Å andra sidan tror jag att just glas branchen är snabba, går en ruta sönder brukar man ju inte kunna vänta så jättelänge på en ny.
Kvällen då: Lagade mat (köttbullar, kokt potatis och brunsås) Kört Axel på A-lagsmatchen,
bloggat, chattat med Martin på msn (det var länge sedan!)
Strax skall jag se den nya svenska serien Stormen. Jag bara älskar Ingvar Hirdvall och Mona Malm.
Tack ock godnatt!

25 januari 2009

Resultatbörsen



Dagen får summeras så här: Win some, loose some. SSK:S A-juniorer spöade HV71 som var obesegrade hittils med 6-4. Otroligt bra match!

SSK:S team 94 torskade mot Nacka med 1-3. Axel säger (jag har mindre koll) att Nacka inte heller förlorat ännu denna säsong.


På bilderna ser ni ju mina (fantastiskt begåvade) söner. Jag tycker alltid att mina barn är bäst på isen (även Oskar spelade ju i flera år) Men ju mer åren går inser jag att jag kanske inte är så jätteobjektiv ;o) Men bra är dom, nåde den som säger något annat!
Axel ser ni som nummer 12 och Lukas som nummer 5.



Nu skall vi äta teriyakimarinerad lax med wokgrönsaker som man blandar med nudlar. Till detta serveras en kall yoghurtsås som smaksatts med thaichili.
Snart måndag igen!

Morgonstund har guld i mun

I går kväll/natt slog jag något slags rekord och var vaken till 02.30. Jag som annars somnar i soffan runt 21. Vi kom hem från Åsorna strax efter midnatt och sen satt vi uppe en stund. Sov därför toklänge (för att vara jag) och vaknade 08.30. Sitter som enda vaken i huset i soffan och har sällis av Tilde de Paula, en kopp kaffe och 2 lingongrova med ost (10%)
Skall hämta Axel i Nykvarn (han har sovit hos John) runt 11.30 för i dag har han och Lukas match samtidigt, det blir till att springa mellan Scania och Telgerinken.
Tjingeling!

Resterande Lördag

Min storasyster Gun (som alltid blir så djäkla snygg på kort) och hennes man Ubbe




Värdinnorna: Lillasyster Åsa (även kallad lillÅsa) och hennes fru Åsa (alias tokÅsa eller Eken)


Åkte ju till stan i dag för att fynda. Många steg men få fynd blev det. Köpte dock presenter till Emma och André som fyllt år när de var i Thailand, blommor på hötorget (kl 16 en lördag!) Fotoalbum på 75% rea (ordinarie pris 535:-!!) fotoram, torrschampo, silikondroppar (man har dom i hårtopparna) Ingen rock/kappa. Tunnelbana till Hägerstensåsen där mamma var snäll och hämtade mig. Magnus och flickorna åkte bil upp.

Så kul att få höra hur dom haft det på sina långresor (Åsor i Australien, Martinelles i Thailand)
Mycket god mat, tack för den! Barnen höll till vardagsrummet och spelade Wii och vi vuxna satt i köket och pratade resminnen.


Hockeyn då. SSK:s A-juniorer slog Frölunda med 5-4! Hur det gick för A-laget har jag hört men förträngt :o(

24 januari 2009

Lördag!

En underbar sommarbild tagen från Cinderella. Kan vi behöva i dag då det är regnblandadsnö och blåsigt som bara den. Snart är vi där igen. Redan februari nästa vecka, får räknas som den sista vintermånaden. Sen har vi 3 vår och 3 sommar månader framför oss. Jag längtar efter sommartiden så kvällarna blir ljusare. Tänk när det är ljust ute när man kommer hem från jobbet.
Denna helg hemmamatcher både lördag och söndag för SSK:s A-juniorer. I dag (Frölunda) hinner jag inte se (ska ju till stan och senare till Hägerstensåsen) men morgondagens match (HV71) skall jag absolut se. http://stats.swehockey.se/ Klicka på denna länk så kan ni följa matcherna live, hur spännande som helst! (J20 Superelit Top 8)

23 januari 2009

TGIF



I love fridays. Fenomen som kom i och med att man började jobba kontorstider. Annars har man jobbat helger sedan man var tonåring. Typ ICA Sälen midsommarafton 1983. Jag undrade varför alla djävlar handlade på MIDSOMMARAFTON, tyder bara på dålig planering (hallo, det gör det ju) Senare har jag jobbat åtskilliga helger, julaftnar, påskhelger men då som sjuksyrra och det känns faktiskt helt ok. Folk kan ju inte rå för att man är sjuk!

Till nuet: Visst är det underbart med lediga helger men jösses vad jag saknar en ledig vardag! När jag är hemma är ju huset fullt. Saknar att få städa, fixa och dona och bara få vara ensam. Läsa en tidning och vara ENSAM. Behov jag inte är ensam om visar det sig när man pratar med kvinns i min egen ålder. När barnen är stora och utflyttade (de har ju redan börjat) kanske man ångrar sig och tycker att det är ensamt och tomt. Tajm vil shov.


På spåret. Vi tog Abisko på 10 poäng (YES!) Sen var det svårare. Årtalet var jag rätt säker på 1989 medans Magnus sa 1988. Detta för Ebbe Carlsson affären. Min Oskar är ju född i december 1988 och när han var 6-7 månader sa han Ebbe, Ebbe och vi skojade om att han var så himla uppdaterad i Ebbe Carlsson affären. Torde då rimligen vara 1989. Magnus vann. Shit vad tråkigt. Kommer ta några dagar och en massa googlande att smälta.


I morgon lördag, om möjligt ännu bättre än fredagar! Skall på middag till min lillasyster och hennes familj, Gunsan med man och barn (2 av 5) och mamma kommer också. Ååå,vad kul det ska bli. Kanske jag ska till Stockholm innan och kolla alla reor (jag har svart bälte i reahandling)

G-klav



För er som legat sömnlösa och undrat hur Oskars nya tatuering ser ut.

22 januari 2009

Varför kan vi aldrig vinna?

Vilar det en förbannelse över oss? Här leder vi fanimig hela matchen men lyckas inte hålla tätt i slutet (en slags målinkontinens) Fullsatt i rinken, underbar klack men nej. Antagligen är det så enkelt att vi inte är bättre än så här. Mitt glas är alltid halvfullt, och jag hittar även ljusglimtar i detta:

*Vi tog en poäng (det var länge sedan!)

*Kvalserien kan vara rätt kul, man vinner fler matcher (segerrus är underbart)

*Lucke kanske får en liten större chans till spel i a-laget i lägre serie

*Klarar vi den och hänger kvar i elitserien känns det (nästan) lika kul som att vinna SM guld.

Så där ja, så illa är det alltså inte :o)



Axel har vart hemma från skolan pga hals och huvud ont. Min dag har varit en mötesdag på jobbet även denna dag. Arbetsmiljö på förmiddagen och kvalitet på eftermiddagen. Sittsår på skinkorna och väldigt få kalorier förbrukade.



I morgon löningsfredag och så kommer Malin och Johanna!

Onsdag och platschefsmöte

Mina kollegor: Lasse, Ann-Sofi, Annica, Anki och Geir.

Hur kan det komma sig att jag är SÅ trött på morgonen? Jag som alltid (nåja, inte i tonåren kanske) har varit morgonpigg är så trött, frusen och tung på morgonen. Åkte pendeltåg i dag, länge sen sist och ibland rätt skönt. På de "nya" pendeltågen sitter man dock attans trångt, får man en person över normalvikt brevid sig så sitter man fast, armarna går liksom inte att röra. Har man desutom en liten dator, handväska och en påse med x-tra kläder med sig är det tokfullt. En man av utländsk härkomst satt med mp3 spelare och gnolade till den rätt gnälliga musiken han lyssnade på. Lite gulligt först men framma i Årstaberg rätt IRRITERANDE. Man vill ju ha lugn och ro på morgonen!



Platschefsmöte på jobbet, kul att träffa alla! Vi har som alltid massor av saker att disskutera. Mycket givande. På kvällen var vi på:
Underbar Libanesisk restaurant på Tavastgatan. Vi åt, drack och hade hur trevligt som helst. Men vuxen som man är så vet man ju att det är en dag även i morgon, bröt således upp vid 22 tiden. Tåg hem och kärleken hämtade vid stationen (tack, Magnus!)


20 januari 2009

Träning och slask

Några + grader och regn varvat med snö. Tur man jobbar inomhus. Hem via Oskar (som inte jobbar inomhus) Jag skulle hämta och lämna hans nyckel i Telgebostäders låda här i Brunnsäng, han har stopp i avloppet och de har ingen huvudnyckel, de jobbar inte som Flodinskan på TB precis ;o)
Körde Axel på träning via hockeymonkey där nya benskydd införskaffades (varför ville alla mina söner spela hockey?) Sen var det bara att ta tjuren vid hornen och träna. Gick bättre än jag trodde även om jag inte är så stark som mina barn tror. När jag började på Natutilus så var de så nyfikna på hur stark jag var på alla maskiner. Hur mycket tar du där och där var frågan. Jag var uppriktig och sa bla att jag tog 240 kilo i benpress, de var (är) djupt imponerade och jag tänkte att, tja jag är väl rätt grundstark. Efter det har jag upptäkt att just Nautilus inte jobbar med kilo utan någon amerikansk viktenhet. Det man inte vet något om kan man inte ta skada av (betyder: tänker jag inte tala om heller om dom inte frågar, eller läser bloggen vilket inte är troligt då halv och helvuxna söner är tämligen ointresserade av deras mödrars liv och leverne) Har köpt knäkorta brallor att ha på gymmet. Nackdelen är att man måste hålla benen nyrakade/vaxade/epilerade. Så inte i dag, förlåt alla som behövde se mina håriga ben. Magnus tycker jag är aplöjlig för min hårväxt är inte av den kraftiga sorten.
I går kom äntligen Gunnar Barbarotti in i boken jag läser. Det är den tredje boken om honom och jag har läst halva när han gör entré i del 2 (då med brutet ben) Hinner inte läsa så mycket jag vill. Det är en nackdel med att köra bil till jobbet. Vad böcker jag jag läste de åren jag åkt kommunalt till jobbet. Avser att läsa en stund varje kväll jag går och lägger mig men somnar ofta när huvudet är på väg ner mot kudden. Vaknar ju ofta tidigt på helgen men vill inte tända lampan och störa mannen, våra sänglampor är otroligt starka! Nästan som jag :o)

19 januari 2009

Måndag (igen!)



Hur fort kan en helg gå? Nåja, just nu känns jobbet mer ok än för några veckor sedan. Upp och ner så som livet. En vanlig dag på kontoret. Tog tag i en liten surdeg, kommer att vara klar i morgon med den (sammanställning av medarbetarsamtalen) Skönt. Möten hela onsdag och torsdag gör att denna vecka kommer att gå jättefort.

I dag har det snöat! Hoppas att det fortsätter och att det bli vintervitt i 08 området. Kan ju inte låta bli att längta till Källfjället (på bilden poserar mina systrar och pappsingen uppe på toppen av detta fjäll där vi har en stuga) Skall på middag och träffa de båda på lördag då djäklar skall vi planera in en resa dit å det snaraste, vilket inte blir så snart då min lillasyster Åsa skall operera bort sin livmoder om en vecka och vek som är kommer hon säkert inte att orka med några längre skidturer på några veckor ;o) Gun som har 5 barn och ägare av en förskola kan säkert inte heller kvista i väg hur som helst.

I kväll hockeykörning, borde träna när Axel gör det men det tar lite emot, kanske en långpromenad i vintervädret i stället och gymmet i morgon? Mannen får avgöra, ämnar han löpa så gymmar jag. Jag sparkade av honom stortånagels i lördags (inte med flit!) så han kanske får ont av löpskorna (nästan så jag hoppas)
Blodpudding till middag, vad det lider och ingen Cityakut, vad har dom för konstiga "säsonger" på tv3?

18 januari 2009

Söndag och torsk igen


Mulen morgon. Pigg Marie tar en promenad till Ellbes och handlar färsk fralla, tidning, juice och yoghurt. Väl hemma igen har mannen somnat om, således inget kaffe bryggt. Nåja, tur han är söt och luktar så gott. Frukost och sen mornar vi oss innan vi hastar i väg till ishallen för att ånyo få stryk av norrlänningar. Hade i alla fall turen att få träffa min söta svärdotter Isabell och hennes mamma Helen. Åkte till Getryggen med ett hörnskåp alá karusell. Bar som en tok, det var typ 2mm för stort för ytterdörren. Fick gå ner för långa backen, upp för branta trappan och igenom altandörren med skåphelvetet. Pust, alltid någon kalori extra förbrukad. Hem via Heroncity och Netonnet. Hade förmånen att få Lucke och Isabell på middag. Skaldjursrisotto till oss vanliga, älgfilé (rester) och pommes till Lukas som inte törs äta annat än korv och kött. Tänk vad mycket goda saker/smaker han missar pojkstackarn. Pratar med Oskar som tatuerat sig (igen) Suck. En g-klav, låter ju fint men var på kroppen? HALSEN! Suck. Vad enkelt allt var när de var små. Gömda grodyngel är ju en baggis jämfört med tatueringar på halsen. Axel som har pappa helg kommer hem redan i kväll. Tror tyvärr inte att det är längtan efter mamma utan efter datorn som är orsaken.
Hur fort kan en helg gå? Just denna helg får ändå 4+ av 5 möjliga. Skall njuta av de sista söndagstimmarna i soffan med kärleken, skeda och se på tv eller kanske i sängen med kriminalkomisaren Barbarotti? Svåra val...

Hemma igen

Hemma från Maribel. Mannen sover, och jag försöker fatta hur man lägger till bilder i bloggen.
Inget Singstar (vi fick inte i gång det) Satan, jag hatar att inte få vinna :o) God mat, trevligt sällskap och nu väldigt trött. Tack Annelie för skjutsen hem.
Tack och godnatt...

17 januari 2009

Kallt ute och torsk mot Skellefteå


Kallt men blå himmel och sol i dag. Barnfri helg. Både jag och mannen vaknade tidigt. Eller det beror ju på vem man har som referens. Tidigt för mannen, normalt för mig, sovmorgon för min pappa) 07,30 var uret när jag slog upp mina blå och Magnus sina bruna. Frukost med nygräddat bröd och ost (17%) och marmelad (pyttelite). Nyhetsmorgon. Jag älskar lördagmornar! (inte dom som man tillbringar i en ishall i Katrineholm/Tyresö/Nyköping typ)
Mornade oss och åkte sen på stan. Hittade en jättefin Mexx kappa på 50% rea som tyvärr inte var på rea (snyft) Såg SSK:s A juniorer få stryk av Skellefteå (snyft igen)
Är nu på väg till Maribels 38 årskalas. Det ska bli jättekul. Min kära lillasyster och hennes fru Åsa (enkelt va?) och deras Pontus har kommit hem från Australien i dag, längtar till vi ses. Och sen har jag ju skrivit mitt livs första blogginlägg, mer lär det bli då jag älskar att skriva.
Tjingeling!