08 augusti 2009

Sol, sol, sol!

Vilket semesterväder vi har! Packade i hop oss och åkte till Getryggen i dag. Tillbringade dagen på stranden. Jag vågade inte bada med mitt knä som gör ----ONT. Vill inte riskera blodförgiftning! Här ser ni Magnus och döttrarna bada. Axel vill som vanligt inte hänga med ut :o(
Den här boken handlar om Getryggen och har nyss utgivits. Vi köpte ett exemplar i dag. Om boken kan man läsa:

I slutet av 30-talet, innan industrisemestern kom att lagstadgas, sökte sig en grupp människor ut i Stockholms södra skärgård. De fick markägaren greve Bondes lov att uppföra enkla stugor av masonit och billådevirke. Så uppstod fritidsbyn Getryggen, en av de första av sitt slag i Sverige. Här berättas historien om byn, genom flera av de som var med när allt startade, och även genom den nuvarande greve Bonde. Inte minst handlar boken om stugägarnas långa kamp mot byggnadsnämnden för sin existens . I mitten av sjuttiotalet startade ett mediedrev där stugbyggarna anklagades för svartbygge, byn kom i medierna att kallas "Svartahavskusten". Här återges det komplicerade spelet som fördes mellan de boende på getryggen, Hörningholms slott, arrendatorerna på Näslandet och myndigheterna i Botkyrka, Grödinge och Stockholms kommun.

Mycket intressant läsning! Magnus mormor Viola och morfar Ragnar var de som skaffade detta underbara ställe någongång på 50-talet, det tackar vi för i dag. Tjejerna ser sommarkrysset, jag bloggar och mannen röjer (med kantklippare) på tomten. Vi hörs i morgon ni som vill och har lust!

2 kommentarer:

Maribella sa...

Ser så mysigt ut! Vad lyckliga ni är som har tillgång till ett sådant ställe!!
Kram, och ta hand om knät!

Anonym sa...

Vackra sommarbilder
Kram mamma